det kanske går att hustla lite ändå.


SängannonsenIgår (29/11) langade jag upp min första annons på Blocket.se och jag har en plan…

Efter att ha läst om killen som bytte upp sig från ett rött gem till ett eget hus så formulerade sig ett experiment i skallen på mig: att kolla hur stor omsättning och vinst jag kan få på någonting som i princip var gratis.

Sagt och gjort: det första annonserade var en säng. Den ingick i husköpet, har knappt använts av oss och var i vägen, så den skulle ändå ut ur huset.

Annonsens las upp 14:23. Första samtalet kom 17:35, andra kom 18:20. Tomellilla-familjen som ringde först kom och hämtade sängen idag kl. 10:30 (plus att de köpte ett skåp som också var på väg ut, men det räknas inte). Annonsen var alltså uppe cirka 20 timmar och jag har redan tjänat 170 spänn!

Vet inte riktigt vad målet kommer vara eller om jag ska ha nån tidsgräns, men får väl sätta villkoret att om jag inte får ett objekt sålt på två månader så får det ses som en förlust och tas ur rotationen. När alla objekt är ur rotation får experimentet ses som avslutat. Är i valet och kvalet om jag ska ta ut pengar som vinst under tiden, eller bara låta dem vara kvar i cirkulation. Skulle ju vara trevligt med lite extrapengar. Den här texten kommer i alla fall uppdateras allteftersom saker säljs och köps in (och alla bilder är klickbara).

Uppdatering 091130

BrödburkenVar inne i andrahands- och antik-butiken i Hörby. Tänkte försöka shoppa upp de 170:-, men hittade ”bara” en 50-talsbrödburk för en femtiolapp. Funderar på om den ska upp på Tradera eller eBay (förutsatt att Lena inte snor den). Kommer nog även bli en tripp förbi Sopstationen i Malmö i morgon också för att se om de har någonting litet och lättskickat som verkar lovande. Sen finns ju alltid lite ställen i Lund och Amnesty i Hörby också.

En bonus med det här projektet är alltså att jag kommer ut och rör på mig mer.

Uppdatering 091130 (senare på kvällen, typ kvart över elva)

Brödlådan på TraderaKnåpade ihop Tradera-annonsen. Det tog en timme att klura ut vad jag skulle skriva och i vilken jäkla kategori burken skulle läggas! Gamla brödlådor passar tydligen bättre i ”Antikt och design” än ”Husgeråd” – och med tanke på vilka priser som ”shabby chic”- och ”new england”-annonser drar in så måste jag börja snickra.

Gamblade lite och satte en krona som utropspris (men 125:- som ”köp nu”). Allt på inrådan av Lena som satt och hejade på. Screenshoten är från när den precis las upp och för att se hur det ser ut just nu kan du klicka här.

Uppdatering 091201

BokförsäljningSopstationen fick mycket riktigt ett besök idag och efter lite lallande så hittade jag två böcker som såg lovande ut: Karin Boyes Dikter / Kallokain / Vara och Dan Anderssons Visor och ballader för 15kr/st. Eftersom Tradera inte verkar så hett för våra främsta diktare så testar jag att langa upp dem på Bokbörsen ett tag för att se om nån bibliofil är sugen. Trots ganska dåligt (och lite för omfattande) registreringsformulär så tar de charmigt nog ingen avgift om inte bdet är ingetoken blir såld (men då kostar det 10 kr + 1 kr för bild). Langade upp dem för 45kr/st. Om de inte blir sålda där inom ett par veckor så tar jag ner annonserna och langar upp dem på Tradera istället.

Apropå Tradera så har runt 30 pers kollat på brödlådan och en har budat (la 1 kr kl. 01:47 – folk är uppe på tok för sent), så med lite tur blir det en rejäl prisspurt framåt auktionsslutet.

Uppdatering 091203
En vecka kvar på brödburken och på fem bud har den gått till 51 kr, så den kan nog gå hur långt som helst. Nu är det ju f.ö. bevisat att jag inte gjort en helt felaktig investering i och med att den har gått med vinst! [edit: Lena hittade precis en likadan som var uppe i 276 kr med tre dagar kvar] Får hoppas böckerna rör på sig också.

Apropå böcker så var vi förbi Erikshjälpen i Åkarp och kollade. Jag hittade tre Strindberg-böcker från 1929 som var lockande, men en snabbkoll på Tradera och Bokbörsen avskräckte lite (böcker känns egentligen inte som den bästa av investeringar i dagens kulturlösa samhälle).

Håll hästen friskLena tipsade om Håll hästen frisk, som tydligen är ett måste för alla hästägare så jag haffade den för 15 kr, men när vi kom hem upptäckte jag att det har kommit ett gäng reviderade upplagor sen den trycktes. Den kommer nog inte lyckas säljas, men får ligga uppe för en spänn ändå :)

Uppdatering 091203 (två timmar senare)
Borde ha köpt de två bleckmuggarna som fanns på Erikshjälpen. 20 spänn som nog hade genererat minst det dubbla. Åsså har burken gått upp till 68 spänn också, så nu är kostnaden för den och en bok intjänad :)

Uppdatering 091207 – Goin’ public!
För att fira att brödburken sprängt 200:-gränsen gör jag den här texten publik (kan även bli kul att se hur många som läser och kommenterar). Om ni vill kommer jag meddela när det sker uppdateringar.

Uppdatering 091211 – Första sålda
Brödlåda - budlista Klockan är strax efter ett fredag morgon och jag har precis sålt brödlådan. Den drog in 360 kr! Fattar inte att folk är så desperata efter allt som har lite kockumsfärger, men jag klagar inte :)

Gjorde en liten räd i ett par av Hörbys likplundrarbutiker, men hittade inget som jag tror kan ha en bra vinstmarginal. Eller jo, det fanns en kaffekvarn som om den hade  varit lite helare helt klart hade införskaffats, men 75 spänn för en halvtrasig grej som i bra skick kunnat ge 130? Nja…

Nu finns det i alla fall 435 kr på pluskontot och jag måste hitta någonting nytt att investera i. And böcker it ain’t, för de har inte rört sig alls.

Uppdatering 091214
håll hästen frisk - såldDagens stora bedrift är att både hästboken och brödlådan är sålda, betalade och skickade!

Hästbokens enda bud var en spänn från en tjej i trakten, så vi stämde träff där jag skulle lämna in brödburken. Hästboken var alltså en förlust, men ganska skön att bli av med ändå.

Har dock fortfarande 75:- i investeringspengar från sängen att göra av med innan iteration två börjar. Får arbeta lite på det där med att ifrågasätta mina egna spekulationer, för annars blir det nog aldrig att jag köper nåt och då går ju hea projektet i stå.

Uppdatering 091215
Erikshjälpen Tennstopfick besök idag igen och nu var det inte en chans att jag gick därifrån utan någonting! Sagt och gjort: efter lite letande hittades ett tennstop för 75 kr och en Tupperwareburk för 35 som nog kan ge lite Lena tyckte att jag hittade en fin Tuppwerwareburk. Alla pengarna från sänginköpet är härmed investerade!

Upptäckte  även att Tradera ju tar procent för varje sålt objekt över en viss summa, så det är 25,20 kr på minuskontot för den sålda burken.

Uppdatering 091218
Soppslev Häromdan var vi på Amnesty i Hörby och traskade runt. Skopade upp en soppslev från Kockums för 15 kr som idag hamnat på Tradera. Hittade även lite andra grejer, men inget som hamnar i den här kategorin. Funderar dock på att återvända och köpa ett antikt fotoalbum och starta ett sidoprojekt till detta: tillverkning av ”shabby chic”-grejer som kan säljas svindyrt!


Sammanställning

November 2009

  • lördag, 28:e -30kr annons (säng), 10 minuter
  • söndag, 29:e +200kr försäljning (säng), 30 minuter
  • måndag, 30:e -50kr inköp (brödburk), 20 minuter
  • måndag, 30:e 0kr annons (brödburk), 1 timme

December 2009

  • tisdag, 1:a -30kr inköp (två böcker), 30 minuter
  • tisdag, 1:a 2*0kr annons (två böcker), 1 timme
  • torsdag, 3:e -15kr inköp (bok), 20 minuter
  • torsdag, 3:e 0kr annons (bok), 20 minuter
  • torsdag, 10:e 360kr -25,20kr försäljning (brödlåda), 30 minuter (mailförfattande)
  • söndag, 13:e 1kr försäljning (bok), 15 minuter (mailkonversationer)
  • måndag, 14:e ±46kr (frakt),1 timme (paketering och överlämning)
  • tisdag, 15:e -75kr (tennstop), 30 minuter
  • onsdag, 16:.e -15kr (soppslev), 1 timme
  • fredag, 18:e ±0kr (annons), 10 minuter

2 svar till “det kanske går att hustla lite ändå.”

  1. Klart det kommer bli en brakmiljard! Måste bara hitta en sjundedels brakmiljard stycken brödlådor först ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *